Naar de west kust
Door: Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria
07 September 2015 | Nederland, Hippolytushoef
We rijden Donderdag van Sant Florent naar Calvi.
Het is weer stralend mooi weer .
We rijden eerst een stuk langs de kust en daarna rijden we een prachtige route binnen door. Het is hier niet druk dus ondanks dat het soms smal is rijd het prima. We hebben prachtig uitzicht op de bergen in de verte de zee . Langs de weg zie je heel veel cactussen met rode vruchten er aan er bloeit heel veel Plunbago (mannen trouw omdat het zo kleeft) maar ook prachtige Bougainvilles en poorten voor de huizen met druiven ranken vol met druiven.
We drinken koffie op een prachtig plekje waar de roofvogels boven ons cirkelen en we een mooi uitzicht hebben op de omringende bergen met kleine dorpjes met gele huisjes, er stoppen nog 2 scooterrijders waar we nog even gezellig mee kletsen , ze komen uit Oostenrijk en hadden nog 1 week vakantie en dan moesten ze weer voor de klas staan .
In de middag zoeken we een camping op in Calvi onder de pijnbomen en zitten tot 11 uur s'avonds buiten in ons hemdje en korte broek heerlijk.
Vrijdag besluiten we om hier nog een dagje te blijven en gaan dan lopend naar Calvi langs het strand over een houten vlonder .
We lopen heerlijk langs de jachthaven waar we even koffie drinken daarna wandelen we nog naar de Citadel met mooi uitzicht over zee steken een kaarsje op in de kathedraal en gaan daarna weer via het strand naar ons plekje.
We genieten even van de rust lezen wat en bedenken wat we zaterdag gaan doen.
Na de middag word het bewolkt en rond 5 uur komen er nog enkele spatten regen maar daarna word het weer helder en is het niet meer zo erg warm.
Morgen gaan we een mooie route langs de kust maken naar Porto .
Van Calvi naar Porto
Vanmorgen zijn we rond 9 uur op weg gegaan naar Porto een schitterend route langs de Golf van Porto. Het eerst gedeelte is smal en een hele slechte weg maar wel met mooie uitzichten op de zee met kleine baaitjes.
Maar onze camper rammelt bijna uit z'n voegen tot Galeria, daar word het gelukkig beter en gaan we eerst maar eens een bakkie doen.
We rijden naar het haventje waar we onder de palmbomen zitten met uitzicht op de bootjes .Bij een haven is het altijd gezellig . Daarna rijden we het tweede gedeelte van de route en die is echt spectaculaire , prachtige uitzichten op de rode rotspartijen in de diepte de knalblauwe zee en na elke bocht weer een verrassing.
De weg is soms heel smal de rotsen hangen over de weg maar we komen er altijd weer uit.
Iedereen rijd voorzichtig dus het is prima te doen.
Als we op onze camping staan gaan we nog even naar de zee en daar is een geweldig schouwspel. Voor we de zee zien hoor je al een oorverdovend lawaai van de bulderende golven die op de rotsen en het strand slaan.
Vele mensen zitten hier te kijken zittend op het strand.
We wilden eigenlijk de volgende dag met een bootje langs de kust naar Scandola varen wat een prachtige tocht moet zijn maar het waait zo hard dat dit niet door gaat.
Jammer maar ja je kan niet alles hebben. Na het eten gaat Jos nog even naar het strand voor de zonsondergang en die is echt prachtig Morgen gaan we verder langs de Calanches naar Ajaccio .
Zondag 6 Sept.
Nee het verveeld nooit elke morgen wakker worden met een stralende zon korte broek en hemdje aan en weer genieten van al het moois wat Corsica te bieden heeft.Vandaag hebben we de route langs de Galanches gereden en wauw wat een spektakel.Het zijn prachtige rode rotsenformaties hoog boven de kust.
Het is er heel smal en gelukkig vinden we een mooi plekje om de camper te parkeren langs de weg.
Er lopen allemaal mensen langs de kant om foto's te maken en ook de auto's moeten er langs . Tot dat er op een gegeven moment 2 bussen aan komen die bijna de hele breedte van de weg nodig hebben. Gelukkig staan wij nog goed maar de meeste auto's moeten achter uit en een gaatje ergens zien te vinden, er zijn altijd eigenwijze mensen die denken dat het wel mee valt als wij zeggen dat het niet kan ook deze komen gewoon weer achter uit terug. Maar na een poosje is alles weer opgelost en kunnen wij ook verder. De route voert verder langs de kust en het blijft een prachtig gezicht steeds de zee met de witte golven op de kleine strandjes en wij rijden daar hoog boven en soms weer gelijk met de zee.
We vinden vandaag een mooie camping bij Ajaccio en vinden het welletjes voor vandaag morgen gaan we weer verder.
07 September 2015 - 23:06
Stef :
Wat is het er toch mooi
genieten van top tot teen
Stef en Paulien -
08 September 2015 - 07:45
Monique En Niels:
Gaaf zeg! Veel plezier nog.
Groetjes Niels, Monique en Finn -
08 September 2015 - 11:04
Alice:
Wat een belevenissen op een prachtige vakantie, we blijven jullie volgen, veel plezier verder.
10 September 2015 - 14:14
Riet Sijm:
Wat een prachtige foto,s en een mooi verslag,bedankt voorde leuke kaart was precies op de dag.
Geniet van de vakantie,als jullie terug zijn doen komen jullie om een koppie en een borrel.
Groeten van uit Zwaagdijk